Hlavní obsah
Názory a úvahy

Společné záchodky pro děti dle poslankyně Zajíčkové již brzy v našich školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MemoryCatcher a Zuzana Růžičková/Pixaby

Společné záchodky na školách

Společné záchodky ve školách je celoevropský trend. Říká poslankyně za ODS Zajíčková. Je to prý přiblížení nebinárnímu světu. Úpravu o společných WC řeší novela vyhlášky, která má začít platit již příští rok a kterou protlačila právě tato poslankyně.

Článek

Tak se pojďme podívat, jaké množství výhod skýtají nebinární školní záchodky dle novely paní poslankyně. Kolegyně pedagožka Zajíčková zřejmě myslela přímo na tyto, které na první dobrou napadají i mě coby letitého školního barda :

1. Dívky si na záchody chodí často upravovat oblečení a spodní prádlo. Pro partičku 12letých pubescentů nebude určitě nic pikantnějšího, než vpadnou na společná WC, kde je mladá slečna se zvednutou sukní, svlékající si silonky, legíny nebo upravující si podprsenku. Bomba!

2. Děvčata si, samozřejmě, chodí na WC vyměňovat hygienické potřeby jako tampony a vložky. Použité (v lepším případě zabalené) pak vhazují do košů určených pro tyto účely umístěné vedle mísy. Koše však nebudou v kabinkách jen pro dívky, máme přece společné záchodky, a tak ty samé koše mohou používat vesele i chlapci.

3. A pak tu máme také argument, který v diskusi zaznívá, že žáci už nechodí na záchodky jen o přestávkách, ale hlavně v průběhu celého vyučování (to tvrdí šéf Asociace ředitelů ZŠ Zajíc). No, není skvělé sjednat si tedy v 15 letech rande na záchodcích během výuky, ale klidně i o přestávce? (A jinak kumulace holek a kluků na společných WC o přestávkách má určitě také svoje výhody. Paráda!)

4. No a pokud budou na společných toaletách navíc ještě mušle, tak fajn! Dívkám přibude hezký pohled na močící spolužáky zezadu.

Jak vidíme, je tu velká spousta výhod nebinárních společných záchodků paní poslankyně Zajíčkové! Jen doufám, že si paní poslankyně brzy prosadí společná WC i v Poslanecké sněmovně, aby o nic podobného nepřišla.

Naštěstí o stavbě nových českých škol nebo přestavbě budov na vzdělávací instituce a tudíž i o tom, zda budou kluci a holky vykonávat potřebu pospolu nebo zvlášť, rozhoduje zřizovatel a ne paní Zajíčková. Tím jsou většinou města, obce či kraje, kde máme své volené zástupce. Budeme tedy doufat, že tam budou hlavy osvícenější, než je paní poslankyně a umožní dívkám i chlapcům na toaletách více soukromí.

A na závěr anketka:

Anketa

Jste pro společné záchody v našich českých školách?
Ano
1,5 %
Ne
96,9 %
Záleží na okolnostech
1,5 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 524 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz